szerző:
hvg.hu

A Google továbbra is fontosnak tartja a Gmail-használók számítógépének védelmét.

A Google új biztonsági jellemzőket ad a Gmailhez, kiterjesztve a Safe Browsing (biztonságos böngészés) szolgáltatást levelezőrendszerének használóira is.

A Gmail hamarosan teljes oldalas figyelmeztetést jelenít meg, ha valaki egy veszélyes linkre kattintana az emailjében, függetlenül attól, hogy számítógépén vagy mobileszközén használja a levelezőrendszert. Persze nem csupán egyszerű figyelmeztetésről van szó, még tanácsok is érkeznek a komputer védelméhez.

©

A mostani frissítés után akkor is figyelmeztetést kap majd a felhasználó, ha kormányzati szervek próbálnának hozzáférni az adataihoz.

©

A Google már a múlt hónapban biztonságosabbá tette a Gmailt: piros lakattal figyelmeztet, ha nem biztonságos csatornákon futnak a mailjeink. Az új funkció megjelenése óta – tette közzé a keresőóriás – 25 százalékkal megnőtt a titkosított kapcsolatokon át érkező levelek száma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!