szerző:
hvg.hu

Magyarországon elsőként a Corvin Sétány új ütemében épülő Corvin Átriumban húznak fel olyan társasházat, melynek minden lakása rendelkezik az okos otthonhoz szükséges eszközökkel.

Egyedi, kimondottan a cég számára tervezett otthonautomatizálási megoldásokkal látja el újonnan fejlesztett lakásait a Cordia. A vállalat közlése szerint a lakásokban egy okos eszközökre telepíthető alkalmazással lehet vezérelni szinte minden funkciót. A rendszer kezeli a mobilról kezelhető bejárati ajtót, a világítást, a teljes elektromos hálózatot és fűtési rendszert, a háztartási gépeket, a redőnyöket, valamint az opcionálisan beépített szórakoztató elektronikai berendezéseket is. A cég arra számít, hogy az okos otthonok iránti kereslet miatt a befektetési céllal vásárolók is az ilyen lakásokat részesítik majd előnyben.

©

"Ezek az okos megoldások a bérbeadás szempontjából is hasznosak lehetnek: a mobilappon keresztül megoldható, hogy a pár napos, úgynevezett short-stay bérbeadónak adott esetben nem szükséges a vendég érkezésekor a helyszínen tartózkodni, elég, ha megadja a vendégnek a belépési jogosultságot, így okostelefonját kulcsnak használhatja apartmanjához, vagy éppen a tulajdonoshoz bekötött füstérzékelő vigyázza a nemdohányzó apartman levegőjének tisztaságát” – mondta Görög Áron, a Cordia Magyarország értékesítési és marketing igazgatója.

Az egyedi megoldással felszerelt lakásokat először a népszerű Corvin Sétány fejlesztésének új ütemében épülő Corvin Atriumban alakítják ki.

Ha érdekli az okos otthonok témája, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!