szerző:
hvg.hu

A professzionális feladatokat az otthoni képszerkesztgetés egyszerűségével ötvöző is alkalmas szoftver eredetileg 140 ezer forintba került, majd 42 ezerre vitték le az árát – de mostantól bárki ingyen töltheti le és használhatja.

A Google még 2012-ben vásárolta fel a Nik Software-t, majd a cég által fejlesztett képszerkesztő programcsomagot az eredeti 500 dolláros ár helyett még mindig viszonylag magas áron, 150 dollárért vitték tovább. Az átszámolva 42 ezer forintért beszerezhető szoftvert most ingyenessé tették, a használatához azonban Photoshop, Adobe Lightroom vagy Aperture szükséges.

©

A Nik Collection windowsos gépeke és Macekre is letölthető (ezen az oldalon, a jobb fölső "Download now" gombra kattintva), profit fotósok és grafikusok által használt lehetőségeket biztosít az átlagfelhasználók számára is. A vágásra, effektezésre, montázsolásra, hibajavításra és mindenféle képmanipulálásra alkalmas szoftver használatába természetesen valamennyire bele kell szokni, de funkcionalitásához képest viszonylag egyszerű.

Ha máskor is tudni szeretne remek ingyenes programokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.