szerző:
hvg.hu

A Google térképszolgáltatását hibáztatja az a bontással foglalkozó texasi cég, amely véletlenül rossz házat tett egyelővé a földdel.

A szomszédok szóltak annak a (volt) háztulajdonosnak, akinek aznap reggel munkába menet semmi oka nem volt feltételezni, hogy már nem lesz hova hazamenni. Papíron minden rendben is lett volna, az extulaj a 7601 Calypso Drive címen lakott, miközben a bontást végző cég egy 7601 Cousteau Drive címen lévő, tornádó által megtépázott ház ledózerolására kapott felkérést.

A Newsweek tudósítása szerint a probléma ott kezdődött, amikor a cég munkatársai beírták a Google Maps-be a Cousteau Drive-on lévő címet, majd a navigációs alkalmazás a Calypso Drive azonos házszámához vezette őket, ami egy sarokkal arrébb található.

©

Bár a (le)építőipari cég a(z egyébként valóban téves cím-helyszín adatot tartalmazó) Google-re mutogat, nehéz nem elgondolkozni rajta, hogy milyen szakemberek azok, akik egy ház teljes ledózerolása előtt nem nézik meg az utcanévtáblát.

Ha ez érdekes volt, hasonló hírekért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!