szerző:
hvg.hu

Még az iPhone 6s Plusénál is nagyobb kijelzőjű iPhone megjelenését jósolják a szakértők 2017-re.

Míg az Apple egyfelől egy kisebb készülékbe (iPhone SE) gyömöszöli bele a legkorszerűbb technológiákat, addig másfelől növeli is a méreteket, a legújabb hírek ugyanis arról szólnak, hogy egy 5,8”-es AMOLED kijelzőjű iPhone-t mutat be az Apple 2017-ben, bár – mint később látni fogjuk – nem is tűnik majd túl nagynak ez a telefon.

A KGI Securities neves elemzője, Ming-Chi Kuo szerint az újdonságnak üveg végi majd mind a front-, mind hátoldalát, és a széleket fémkeret veszi majd körül. Támogatni fogja a vezeték nélküli töltést és több biometrikus azonosítási lehetőség is (arc, írisz) lesz benne.

©

Az 5,8”-es kijelző meglehetősen ijesztően hangzik, azonban a lekerekített forma miatt kisebbnek fog tűnni, mint az 5,5”-es modell.

Korábban még arról volt szó, hogy csak 2018-ban vagy 2019-ben tér át az Apple az LCD-ről az AMOLED-re, így érdeklődéssel várjuk, bejön-e Kuo úr jóslata (általában nagyon jók a „megérzései”). Mindenesetre az Apple már javában tárgyal több különböző OLED-kijelző gyártóval.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!