szerző:
hvg.hu

A hétvégén nyitotta meg kapuit az Egyesült Államokban egy olyan Apple-üzlet, amelyet a cég vezető formatervezője álmodott meg.

Már tavaly szeptemberben megjelentek egy különleges Apple-bolt látványtervei, azonban mostanra lett belőle valóság.

Az Egyesült Államokbeli Memphisben nyitotta meg kapuit a hétvégén az a kiskereskedelmi bolt, amely a boltvezető és Jony Ive, az Apple vezető formatervezőjének elképzelései alapján született. Az Appleinsider egyik olvasója éppen ott járt, és a jóvoltából néhány fotó fel is került az oldalra.

©

Az üzletet a letisztultság és a fa anyagok használata jellemzi. A könnyű panelekből álló mennyezetbe spotlámpákat rejtettek, amelyek megvilágítják a termékek tábláit. Minden úgy van elrendezve, hogy maximalizálva legyen a tér, egyfajta nyitottság érzettel kombinálva.

Az igazi szenzáció azonban a csupa üveg bejárattal szemközti gigantikus tévémonitor, amely szinte a padlótól a plafonig ér. Egy ilyen kijelző nagyjából 1,5 millió dollárba kerül.

©

A mozgásérzékelőkkel ellátott fa asztalokat Ive tervezte, és az asztalok motorizált, felnyíló panelbe rejtett elektromos csatlakozókkal és USB portokkal vannak ellátva. Ilyen asztalok kerülnek egyébként a világ többi Apple boltjába is. A fiókokat, szekrényeket és a különféle interaktív berendezéseket úgy tervezték, állítja az üzletvezető, hogy egy álmos kisváros üzleteinek hangulatát idézzék.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!