szerző:
hvg.hu

Eddig maximum 15 másodperc hosszú videókat lehetett feltölteni Instagramra, de ezt a korlátot a többszörösére növelik.

Mivel rengeteg tartalom ömlik ránk a közösségi médiában, nem is volt akkora gond, hogy az Instagramon maximum csak 15 másodperc hosszú lehetett egy videó. Mégis akadnak helyzetek, amikor ez a korlát inkább kellemetlen, sok mindent nehéz ilyen rövid időbe sűríteni. Az Instagram bejelentette, hogy változtat ezen: 1 perces videók is feltölthetők lesznek. A funkciót fokozatosan aktiválják az egyes felhasználóknál, néhány héten belül mindenkinél megjelenik a lehetőség.

Ráadásként az iPhone-osok visszakapják a lehetőséget, hogy a galériájuk több videójának részletéből egyet készítsenek az alkalmazásban. A változtatások bejelentésének módja mi más lehetne mint egy felvétel, amely az Instagram legnépszerűbb videósait mutatja be - természetesen 15 másodpercnél hosszabban.

Ezzel a lépéssel alaposan nőhet az instagramos videók nézésével töltött idő, ami már az elmúlt időszakban is jelentős volt, az előző 6 hónap során ugyanis 40 százalékkal nőtt ez az időtartam.

És ezzel még nincs vége, a bejegyzésben is írják: ez csak egyike azon fejlesztéseknek, amelyek idén várhatók. Az elmúlt hetekben is gyanús lett már, hogy a Facebook tulajdonában lévő kép- és videómegosztó mennyi újdonsággal rukkol elő: több fiókot lehet kezelni, jön a Facebook legtöbbször szidott funkciója és a webes felület is megújult.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!