szerző:
hvg.hu

Harminc évvel ezelőtt született meg egy azóta legendássá vált konzoljáték, és két fiatalember böngészőben játszható változattal emlékezett meg az évfordulóról.

Bár a Nintendo ma már nem annyira népszerű, mint hajdanán, az általa kitalált karakterek kiállták az idő próbáját.

Ebben az évben a The Legend of Zelda játék ünnepelte 30. születésnapját (1986 februárjában jelent meg a NES-re, azaz a Nintendo Entertainment Systemre). Két ambiciózus fiatalember, Scott Lininger és Mike Magee újrakreálta a játékot, hogy azt böngészőből is lehessen játszani – számolt be a NintendoLife.

©

A játék irányításához a nyíl billentyűket lehet használni, illetve érintőképernyőkön az ujjunkkal mozgathatjuk a karaktert. Persze nem hivatalos játékról van szó, azonban megér egy próbát, ha nosztalgiáznánk kicsit.

A játékot erre a linkre kattintva érheti el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!