szerző:
hvg.hu

Harminc évvel ezelőtt született meg egy azóta legendássá vált konzoljáték, és két fiatalember böngészőben játszható változattal emlékezett meg az évfordulóról.

Bár a Nintendo ma már nem annyira népszerű, mint hajdanán, az általa kitalált karakterek kiállták az idő próbáját.

Ebben az évben a The Legend of Zelda játék ünnepelte 30. születésnapját (1986 februárjában jelent meg a NES-re, azaz a Nintendo Entertainment Systemre). Két ambiciózus fiatalember, Scott Lininger és Mike Magee újrakreálta a játékot, hogy azt böngészőből is lehessen játszani – számolt be a NintendoLife.

©

A játék irányításához a nyíl billentyűket lehet használni, illetve érintőképernyőkön az ujjunkkal mozgathatjuk a karaktert. Persze nem hivatalos játékról van szó, azonban megér egy próbát, ha nosztalgiáznánk kicsit.

A játékot erre a linkre kattintva érheti el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!