szerző:
hvg.hu

Nem baj, hogy nem fogy igazán jól az első androidos BlackBerry, a kezdeti sikertelenségek nem veszik el a gyártó kedvét attól, hogy tovább kiránduljon az androidos világban.

Nem mondható sikertörténetnek az első androidos BlackBerry, a BlackBerry Priv eddigi szereplése, január és március között mindössze 600 ezer darab talált gazdára, és ez jóval a 850 ezer darabos előrejelzés alatt volt. John Chen vezérigazgató az okot is meglelte, szerinte túlságosan „high end” volt a készülék, s azt is elismerte, nem volt túl bölcs dolog azonnal ezt a kategóriát megcélozni.

Állítólag több vállalatvezető is megkereste őket azzal, hogy 700 dollár túl sok egy okostelefonért, sokkal jobban érdekelné őket egy 400 dollár körüli készülék.

A BlackBerry Priv túl drága volt
©

Talán éppen ezért döntött a BlackBerry úgy, hogy akkor a középkategóriában fog próbálkozni, és a legújabb értesülések szerint hamarosan két androidos középkategóriás eszközzel is kirukkolnak. Az egyiknek fizikai billentyűzettel érkezik, míg a másik érintőképernyős lesz.

Továbbra is a vállalati ügyfelekre koncentrálnak, és a biztonságosságot hangsúlyozzák, amiben a BlackBerry, Chen úr szerint, utolérhetetlen. Arról viszont, hogy mikor jelenik meg a két középkategóriás telefon, nem adott tájékoztatást.