szerző:
hvg.hu

Nem mindenki szeret programokat telepíteni, s most nekik szolgálunk jó hírrel: valójában nincs is szükség erre.

A különféle programok számítógépre telepítése elég macerás, és sokan részesítik előnyben a hordozható programokat, amelyek legalább nem avatkoznak be a komputer belvilágába.

A Zero Install program is hordozható, ráadásul rengeteg hasznos programot futtathatunk általa, és ezeket nem kell telepíteni. egyetlen kattintással indíthatjuk őket. A Zero Install innen tölthető le, de még ez előtt érdemes megnézni ugyanezen az oldalon a majdani szoftverkínálatát (Software catalog).

©

A választék igen bőséges, és ha nem tudnánk, hogy mire jó egy program, csak kattintsunk rá a nevére, és máris rövid leírást olvashatunk róla. Ha elégedettek vagyunk a választékkal (és biztos, hogy azok leszünk), máris letölthetjük az anyaprogramot (Download gomb).

Ahhoz, hogy indítsuk, elég az exe fájlra kattintani, majd választhatjuk a Catalog feliratot. Itt találhatók a programok, s ha ráleltünk arra, amelyik érdekelne, a Run gombra kell kattintani. A Zero Install pillanatok alatt kicsomagolja a szoftverhez tartozó állományokat. és mi anélkül használhatjuk a programot, hogy telepítenünk kellett volna.