szerző:
hvg.hu

Nem tévedés: ez az androidos készülék egy windowsos PC is egyben, sőt még egyéb különleges tulajdonságai is vannak.

Holofone névre hallgat egy új 7”-es (1080p felbontású) phablet (gyártója az Akyumen), és valóban kitűnik androidos társai közül. Nem feltétlenül óriási kijelzőjével, hanem inkább azzal, hogy egy 35 lumenes projektor is van benne, amellyel több mint két és fél méteres átlójú felületen lehet kivetíteni azt, amit az eszköz kijelzője mutat.

Használójának választania sem kell az Android 6.0 Marshmallow és a Windows 10 között, ráadásul ezúttal nem Windows 10 Mobile-ról vagy Continuumról van szó, hanem teljes értékű Windows 10-ről. Másként fogalmazva, a Holofone egy olyan Windows 10 PC phablet formában, amelyen Android is fut.

©

4 GB-nyi RAM segíti az Intel négymagos Cherry Trail Z8300-asát, és egy 2910 mAh-s akku gondoskodik a minél hosszabb hálózatfüggetlen működési időről. A 4G LTE képes phablet belső tárhelye 128 GB, de ez bővíthető. A hátoldali kamera 13 MP-es, a szelfikészítő 5 MP-es.

A Holofone előrendelhető az Akyumen honlapján, de a szeptemberi szállításra már mindent eladtak, a következő a novemberi dátum. A fekete-ezüst, illetve fehér-ezüstben kapható különleges phablet nem mondható olcsónak, az alapcsomag 750 dollár (azaz körülbelül 209 ezer forint), de a különböző kiegészítőkkel együtt akár 950 dollár (265 ezer forint) is kerülhet az árcédulára.

Akinek ez drága, az is megoldhatja androidos telefonja számítógépként való használatát, egy jóval olcsóbb, 40 ezer forintos kütyüvel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.