szerző:
hvg.hu

Megannyi szomorúbb apropó után most a riói olimpia szolgálatába állították a Facebook profilkép-színesítő eszközét. Pár kattintással megmutathatja a világnak, hogy ön a magyaroknak drukkol.

A Facebook-profilképünket kiszínező funkciója legtöbbször sajnos terrorcselekmények után kerül előtérbe, amikor a szolidaritást fejezhetjük ki segítségével. Most azonban a Facebook aktiválta az olimpiai eszköztárat, így egy jóval vidámabb, de szintén fontos témában is könnyen megmutathatjuk, kivel is vagyunk.

A magyar zászlós profilképkeretet ezen az oldalon tudja hozzáadni saját fotójához. Kattintás után először a kép jobb felső sarkánál lévő lenyíló menüből válassza ki a Rio 2016-ot – a lista elemei betűrendben vannak, így gyorsan meg lehet találni. Ezután görgessen le a különféle zászlók között, amíg szembe nem jön a magyar, erre kattintson rá.

©

Ezután még igazgathatja is egy kicsit a fotóját, hogy minél jobban mutasson az alulra kerülő kerettel. Jobb alul azt is megadhatja, hogy a Facebook egy idő után automatikusan visszaállítsa-e az eredeti, színezés nélküli képet, de ezt természetesen intézheti majd saját maga, kézzel is. (Ebben az esetben a jobb alsó lenyitható menüben a „soha” opciót kell választani.)

Ha máskor is elsők közt szeretne tudni a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!