szerző:
hvg.hu

A Facebook tulajdonában lévő Instagramnak lépnie kellett a Snapchat óriási népszerűségére, így beemelte az alkalmazásba a rivális egyik legnépszerűbb funkcióját. A másik ilyen majd a Messengerre jöhet.

A fiatalok körében óriási népszerűségnek örvendő Snapchatet naponta már több mint 150 millióan használják, egyre veszélyesebb tehát az Instagramra. A Facebook tulajdonában lévő képmegosztónak lépnie kellett, ha már a Snapchat vezetői elutasították Mark Zuckerberg 3 milliárd dolláros ajánlatát. A fejlesztésről könnyű lehetett dönteni: egy az egyben le kell másolni az új rivális legnépszerűbb funkcióit.

Az Instagram bejelentette, a következő hetekben a világ minden androidos és iPhone-os Instagram-felhasználója megkapja az újítást, amely a "Stories" nevet kapta. Mondjuk annyi kreativitása lehetett volna a fejlesztőknek, hogy más nevet választanak, ugyanis a Snapchaten is ez a neve a 24 órán belül eltűnő fotóknak és videóknak.

©

A funkciók is ugyanazok: fotók és videók készíthetők, ezek rajzokkal, szmájlikkal, szövegekkel és matricákkal szerkeszthetők, majd megoszthatók. Ezek lesznek az önmegsemmisítő sztorik. Akinél megjelenik a funkció, láthatja az Instagram főoldalának felső sávjában azoknak a felhasználóknak a profilképét, akiket követ és sztorikat osztanak meg. Ha valaki ilyet tölt fel, azt a profilképe körül egy színes kör jelzi, erre kell kattintani az egy napon belül eltűnő fotók és videók megnézéshez.

És ez csak a kezdet, hiszen várhatóan a Snapchat másik funkcióját is lemásolják a Facebooknál, de azt már a Messenger kaphatja meg. Nagy kérdés, hogy mindez meghozza-e a várt hatást és a fiatalok otthagyják-e a Snapchatet. Nem olyan biztos ez, hiszen amíg a képmegosztó megkapta a legidegesítőbb algoritmust, addig a Snapchat egy jó kis újdonsággal rukkolt elő.

Itt lépésről lépésre megnézheti, hogyan kell használni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!