szerző:
hvg.hu

Kicsit megkésve, de hatalmas lelkesedéssel veti bele magát az akciókamerák egyre zsúfoltabb piacába a fényképezőgépek terepén régóta magabiztos Nikon.

A gyártó a kölni Photokina fotós szakkiállításon leplezte le három új akciókameráját, melyek révén nem titkoltan a GoPro, illetve a Samsung hasonló termékeinek kíván konkurenciát állítani. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezek közül az egyik termék, a leginkább a Samsung Gear VR-ra hasonlító KeyMission 360 formálisan már az év elején be lett jelentve, de kézzel fogható formában csak most debütált. A másik két eszköz új fejlesztés.

©

A KeyMission 360 segítségével 360 fokos komplett panorámafotók- és videók készíthetők, melynek köszönhetően a felvételeket megtekintők minden eddiginél jobban belefeledkezhetnek a digitálisan rögzített történésekbe. A készülék két darab 20 megapixeles kamerával bír, melyek révén 30 megapixeles fotók, illetve Ultra HD 4K felbontású videók készíthetők. A készülék nem mellesleg víz-, por- és ütésálló.

©

A külső behatásokkal szemben ugyancsak ellenálló, többek közt kijelzővel is rendelkező KeyMission 170 könnyen kikövetkeztethető módon 170 fokos szögben lát a maga egyetlen kameramoduljával: a maximális fotófelbontás ezúttal 8,3 megapixel, videózni pedig ezzel a készülékkel is 4K felbontásban tudunk. A KeyMission 80 értelemszerűen 80 fokos nagylátószöggel rendelkezik, és ez a 12 megapixeles, Full HD videófelvevős apróság akár a ruházatunkra is egyszerűen felrögzíthető. A szelfizésnek sincs akadálya, ugyanis a hátsó kiegészítő kamerával 4,9 megapixeles önarcképek készíthetők.

©

Mindhárom újdonság októbertől lesz kapható: a 360-as, a 170-es, illetve a 80-as modell ára rendre 499, 399, illetve 279 dollár magasságában fog alakulni. Európában várhatóan ugyanezen számértékek mögött euró lesz feltüntetve az árcédulán, vagyis hazánkban mintegy 155, 125, illetve 85 ezer forint ellenében lesznek hazavihetők a Nikon új kamerái.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!