szerző:
hvg.hu

Nem túl demokratikus politikai intézkedések ide vagy oda, a társadalmak egy része sokáig tűr. Míg itthon a magánnyugdíjpénztári vagyon államosítása simán átment, az internetadó ötlete már sokaknál kiverte a biztosítékot. Az oroszok ugyanígy vannak a netes pornó cenzúrázásával.

“Ha adunk nektek egy prémium hozzáférést, felengeditek a Pornhub blokkolását Oroszországban?” – ezzel a költőinek szánt kérdéssel fordult az egyik legnagyob pornóoldalt üzemeltető cég az orosz hírközlés hatósághoz. A twitteres bejegyzést azután sütőtték el, hogy a Roskomnadzor hatóságilag tiltólistára helyezte a Pornhub mellett a YouPornt is.

A BBC szerint az orosz hatóság a gyerekek védelmére hivatkozott a pornóoldalak betiltásánál.

Különféle magyarázatokkal már több ezernyi weboldal elérését blokkolta az orosz kormányzat. Például a Kreml politikájával kritikus szájtokét is. Nehogy beleolvassanak a gyerekek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!