szerző:
hvg.hu

Az utóbbi idők leghasznosabb újítását építi be a Messengerbe a Facebook, rengeteget spórolhatunk a mobilneten.

Az elmúlt hetekben sorra jönnek az új funkciók a Messengerben. A legutóbbi hasznos újítás a beszélgetések titkosításának lehetősége volt – itt mutatjuk, hogyan kell bekapcsolni –, majd néhány napja megjelent az alkalmazásban a sokakat idegesítő felső sáv. A következő változás viszont biztosan nem zavar majd senkit: jön az adatforgalom-csökkentés.

Az Android Police szerint az androidosok körében már tesztelt, várhatóan pár napon belül élesedő új funkciót a beállításoknál kell majd aktiválni. Ha bekapcsoljuk, akkor a Messenger csak wifis netkapcsolat esetén tölti be automatikusan az ismerősök által küldött képeket és videókat. Ha a program azt érzékeli, hogy mobilneten vagyunk, akkor csak egy jelzést mutat a fotó/videó helyén, melyet előbb meg kell érintsünk, hogy betöltődjön a grafikus tartalom. Így tehát mi dönthetjük el külön, képenként/videónként, hogy lehet-e olyan sürgős, hogy azonnal meg akarjuk nézni, vagy ráér majd betöltenünk akkor, amikor wifi közelébe érünk.

A beállítással várhatóan sok mobilinternetes adatforgalmat spórolhatunk majd meg. Hogy ki mennyit spórol, azt egy számlálón mutatja is majd a Facebook. Éppen úgy, ahogy a Chrome böngésző is, ahol már elérhető az adatforgalom-csökkentés – itt megnézheti, hogyan tudja aktiválni.

Ha értesülni szeretne róla, amikor elérhető lesz a Messenger új funkciója, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.