szerző:
Papós Tamás

Két dolog nem árt, amikor sok lapot nyit meg a böngészőben: ha gyorsan átlátja őket, és ha könnyen be tudja zárni az oldalakat, amelyekre már nincs szüksége. Pont ebben segít egy remek Chrome-bővítmény.

A Peek a tab egy nagyon hasznos Chrome-bővítmény azoknak, akik rendszeresen szoktak a böngészőben (túl) sok lapot megnyitni és azokat egyszerre nyitva hagyni. Ilyenkor ugyanis már nehezebb átlátni őket és bezárni is két kattintás, ha már nem látszanak a bezárást jelző "x" ikonok. Telepítése után mindez könnyebb: csak a bővítmény ikonjára kell ehhez kattintani.

©

Itt minden lapról látjuk az információkat és leírásokat, a jobb szélükre kattintva pedig be is zárhatjuk őket. Ha egérrel ugrálunk közöttük, akkor mindig az az oldal jelenik meg a képernyőn, amelyen épp az egeret tartjuk, így villámgyorsan átnézhető, hogy mire van még szükségünk, és mire nincs. A bővítmény ablakának bezárásával pedig nem is kell törődni, amint elvisszük róla az egeret, automatikusan bezáródik.

Amennyiben egyszerre zárná be és mentené el a túl sok lapot, mert lassítják a böngészőt, egy korábban ajánlott bővítményt használjon. Ha pedig ablakokból is sokat szokott megnyitni, akkor ide kattintson a segítségért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!