szerző:
Papós Tamás

Két dolog nem árt, amikor sok lapot nyit meg a böngészőben: ha gyorsan átlátja őket, és ha könnyen be tudja zárni az oldalakat, amelyekre már nincs szüksége. Pont ebben segít egy remek Chrome-bővítmény.

A Peek a tab egy nagyon hasznos Chrome-bővítmény azoknak, akik rendszeresen szoktak a böngészőben (túl) sok lapot megnyitni és azokat egyszerre nyitva hagyni. Ilyenkor ugyanis már nehezebb átlátni őket és bezárni is két kattintás, ha már nem látszanak a bezárást jelző "x" ikonok. Telepítése után mindez könnyebb: csak a bővítmény ikonjára kell ehhez kattintani.

©

Itt minden lapról látjuk az információkat és leírásokat, a jobb szélükre kattintva pedig be is zárhatjuk őket. Ha egérrel ugrálunk közöttük, akkor mindig az az oldal jelenik meg a képernyőn, amelyen épp az egeret tartjuk, így villámgyorsan átnézhető, hogy mire van még szükségünk, és mire nincs. A bővítmény ablakának bezárásával pedig nem is kell törődni, amint elvisszük róla az egeret, automatikusan bezáródik.

Amennyiben egyszerre zárná be és mentené el a túl sok lapot, mert lassítják a böngészőt, egy korábban ajánlott bővítményt használjon. Ha pedig ablakokból is sokat szokott megnyitni, akkor ide kattintson a segítségért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!