szerző:
hvg.hu

A Kiss Dániel által fejlesztett bloxx első ránézésre könnyűnek tűnik, de néhány pálya után már a Flappy Bird nehézségével vetekszik.

Néhány hónap kihagyás után újabb nagyszerű játékkal jelentkezett az a 14 éves miskolci srác, akinek a korábbi játékai is nagyon jóra sikerültek. Kiss Dániel a ColorBlinder és a ShapeBlinder után ezúttal egy ügyeszségi játékot készített, amihez tényleg nagyon ügyesnek kell lenni.

A Google Play áruházból letölthető bloxx lényege, hogy a kezdésnél megadott golyót megpróbáljuk a pálya végéig elgurítani. A pálya azonban egy vékony peremet jelent, aminek a nagy részén egyáltalán nincs szegély, így ha egy kicsit nagyobb lendületet veszünk, azonnal leesik a golyó. Szerencsére van könnyítés is: a pályákba checkpointok is kerültek, így ha az után veszítünk életet, nem kell a pálya elejéről kezdeni a játékot. A játék egyetlen hibája viszont ezen a ponton ütközik ki: hiába veszítünk életet (három áll rendelkezésre a pályáknál), ha elfogy, akkor is folytathatjuk a játékot – újra három élettel.

©

A golyót a képernyő két oldalán megjelenő gombokkal is irányíthatjuk, de választhatjuk a konzolok gombjára emlékeztető joystickot is. A játék alatt egy egészen kellemes zene szól, azonban ez ki is kapcsolható, ha esetleg túlságosan zavarná a koncentrációt.

A játékért fizetni kell, a Play áruházban 189 forintot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!