szerző:
hvg.hu

Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy animált GIF-et készítsünk egy YouTube-videóból. Az alábbiakban megmutatjuk ennek mikéntjét.

Nem is gondolná, milyen egyszerűen készíthet animált GIF-et egy-egy YouTube-videó részleteiből. Tulajdonképpen csak a videó URL-jén kell változtatni.

Nyissuk meg a YouTube-ot, illetve azt a videót, amelyből a GIF-et készítenénk. A videó URL-jébe írjuk be a gif szócskát, közvetlenül a youtube elé, a www. után. Egy új oldalra leszünk átirányítva, de nem kell megijedni, éppen ez volt a célunk. Néhány másodperc után megjelenik a videónk, és alul egy csúszka. Itt választhatjuk ki a GIF-esítésre szánt videorészletet. Ne legyünk telhetetlenek, ugyanis minél hosszabb időtartamot adunk itt meg, annál nagyobb lesz a végeredményül kapott fájl.

©

Ha elégedettek vagyunk a kijelöléssel, kattintsunk a Trim Clip feliratra. Egy kis türelemre lesz szükségünk, amíg dolgozik a rendszer. Ha kész, a Create GIF-re kell kattintanunk, és nemsokára meg is kapjuk a GIF-et. Azonban ezzel még nincs vége a lehetőségeknek, ugyanis amellett, hogy természetesen letölthetjük ezt az állományt, még jó pár szerkesztési funkciót is végezhetünk rajta, ha ezt nem tettük volna már korábban meg (bal oldali menü).

Számos megosztási lehetőségünk is van, sőt még weboldalakba is beszúrhatjuk az így átalakított videót. Korábban mutattunk már egy Chrome-bővítményt, amely szintén GIF-et csinál a YouTiube-videóból.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!