szerző:
hvg.hu

Elérte a 20 millió fizetős felhasználót az Apple streaming alapú zenehallgatós szolgáltatása.

A zenei streaming szolgáltatások piacán egyértelműen a Spotify és az Apple a két legnagyobb játékos. Míg a svédek a legutóbb szeptemberben közölt adatok alapján 40 millió fizetős felhasználót tudhatnak maguknak, az amerikai vállalat 20 milliót.

A látszólag magabiztos svéd vezetéssel kapcsolatban árnyalja a képet, hogy a Spotifynak 8 év munkájával sikerült összehozni a 40 milliós tábort, az Apple pontosan másfél év alatt érte el a 20 milliósat.

A két szolgáltatás közti alapvető különbség, hogy a Spotifynál van ingyenes fiók is, ennek használói bármennyi zenét meghallgathatnak, de sok reklámmal és komoly korlátozásokkal (mobilon nem választhatnak ki konkrét számot, nincs lehetőség offline zenehallgatásra stb.), az Apple Musicból nincs ingyenes verzió.

Viszont a “kóstolóban” is van különbség: a Spotify Premiumot egy hónapig lehet fizetés nélkül kipróbálni, míg az Apple Musicból az első három hónap ingyenes.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!