szerző:
hvg.hu

A Lufthansa most bevezetett feltöltőkártyájával az utazók szinte az egész világon ugyanolyan áron telefonálhatnak és mobilnetezhetnek. A Lufhantsa Mobile szolgáltatás a világ 180 országában használható.

A Lufthansa Mobile felöltős kártya induló csomagja 29 euróba (kb. 9 ezer forintba) kerül, amiből 19 euró lebeszélhető. Az EU-n belül használható csomagok közül az egyik 500 MB adatforgalmat kínál 10 euróért (kb. 3100 forintért), míg az 1 GB-os változat 15 euróba kerül és 30 napig használható.

Az interkontinentális használat során például az USA-ban, Brazíliában vagy Kínában egy perc vagy egy megabájt adatforgalom 10 és 29 eurócent közötti összegbe kerül, míg más szolgáltatók jellemzően 1,49 eurós percdíjtól indítanak. A Lufthansa Mobile-t hűségnyilatkozat nélkül lehet igénybe venni.

Az árakból kitalálható, hogy szimplán itthoni használatra nagyon nem éri meg az új szolgáltatás, azoknak viszont igen, akik gyakran utaznak, és szeretnének külföldön is normális költségek mellett mobilozni. Hasonlót kínál egyébként a CitySIM is, melynek kapcsán már részletesen bemutattuk, milyen módokon telefonálhat nagyon olcsón haza külföldről.

A SIM-kártya a Lufthansa oldalán már rendelhető, jövő márciustól pedig a repülőgépek fedélzetén is megvásárolható lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!