szerző:
hvg.hu

Egy jó repülős videó reményében többen is rögzítették az Aerosucre Colombia gépének felszállását. A videók egyáltalán nem lettek jó, a gép pedig ugyan felszállt, de hamarosan le is zuhant. Öt ember meghalt.

Puerto Carreno városából Bogotába indult az a Boeing 727-200F, melynek a az előbbi város repülőterén nem sikerült a felszállás. A teheerszállítást végző gép pilótái egyelőre ismeretlen okok miatt nem kapták fel időben a repülőt, ami így a futópályán túlcsúszva átszakította a repülőtér korlátját.

Az Aviation Herald beszámolója szerint a gép ezután pár percre a levegőbe tudott emelkedni, ez látható az alábbi felvételen.

Egy harmadik videó is előkerült az esetről, melyen látszik, hogy a repülő távolról is láthatóan problémákkal küszködik a levegőben, és pillanatok múlva lezuhan.

A kolumbiai repülésügyi hatóságok jelentése szerint a gépen utazó hat emberből négy azonnal, egy pedig a kórházban halt meg. A balesetet egy ember élte túl.

A Flight Global szakoldal serint a HK-4544 lajstrommal repülő gépet 1975-ben állt szolgálatba, akkor még utasszállítókéne, az Air Jamaica kötelékében. A repülőt 1997-ben alakították át teherszállítóvá, a Kitty Hawk Air Cargo és a MidAmerican Aerospace használta erre a célra, 2008-tól pedig az Aerosucre.

Az Aerosucre és a Boeing illetékesei, a hatóságokkal együttműködve, már vizsgálák a baleset körülményeit.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!