szerző:
hvg.hu

A Facebook alapítója és családja házát egyre nagyobb mértékben átszövi egy mesterséges intelligenciára alapuló "asszisztens". És hogy ki adta hozzá a hangját? Nem más, mint Morgan Freeman. Máris mutatjuk.

Nemrég mutattuk be viszonylag részletesen, hogy mi mindenre képes Mark Zuckerberg egyre inkább automatizált otthona. (A felokosított ház funkcióiról itt olvashat.) Nem telt el sok idő, és a Facebook-vezér egy 2 perces videót is közzétett a témában. A rövid filmecskében persze a funkciók is érdekesek, de talán az még inkább, hogy a természetesen emberi beszédből értő és arra egyre okosabban reagáló okosotthon Morgan Freeman hangján szólal meg.

©

Érdekesség, hogy miután Zuckerberg a Vasemberben látható Jarvis után hasonlóan nevezte el saját otthoni rendszerét, a film főszereplőjeként Robert Downey Jr. felajánlotta a Facebook első emberének, hogy szívesen adja a hangját az ő házi okosságához is. Zuckerberg azonban szívesebben hallgatta volna Morgan Freemant.

Az ő hangján köszön reggel a ház és foglalja össze a nap tennivalóit, ő szórakoztatja Mark Zuckerberg kislányát (miután a rendszer azonnal észleli, hogy Max felébredt) satöbbi. De beszéljen helyettünk inkább a videó, vagyis Jarvis, vagyis Morgan Freeman.

Ha érdeklik az okosotthonos megoldások, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.