szerző:
Papós Tamás

Két hónapig ingyen ki lehet próbálni, és utána sem drága megfizetni a teljes láthatatanságot.

A Facebook chat funkciója kiváló, de egy valami nagyon zavaró: túl sokat árul el rólunk. Mutatja, hogy mikor voltunk fent utoljára a chaten, az üzeneteken pedig látszik, hogy megnéztük-e már, és ha igen, pontosan mikor.

Ezeket az adatokat sokan tartanák titokban, és erre van is egy profi megoldás, a Ghost for Chat Chrome-bővítmény, amely a regisztrációt követő 1 hét próba után további 2 hónapig ingyen kipróbálható, utána pedig fizetős. A teljes láthatatlanságért viszont nem is tűnik olyan soknak a 12 hónapra 20 dolláros, vagyis évente kb. 6 ezer forintos előfizetés.

©

Ezért cserébe két remek kapcsolót kap, amelyek bármikor elérhetőek a bővítmény ikonjára kattintva. A “Ghost mode” bekapcsolásával ismerősei nem látják, hogy mikor volt utoljára a chaten, az “Unseen Message” révén pedig sosem jelennek meg a chat ablakokban, hogy megnézte-e az üzenetet, így az üzenet elolvasásának időpontja sem látható mások számára.

Amennyiben pedig facebookos ismerőseivel teljesen titkos chatelést szeretne, az is megoldható: erre a célra is van egy bővítmény, amely Chrome, Firefox, Safari és Opera böngészőhöz is ingyen letöltető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!