szerző:
hvg.hu

Egy remek és ingyenes Tetris-szerű játékot ajánlunk, amely modern köntösben hozza vissza a világszerte kedvelt játék hangulatát.

Az egyszerű és nagyszerű játékairól híres Ketchapp olyan Tetrist fejlesztett, amit bárkinek örömmel ajánlunk, még azoknak a fiataloknak is, akiknek még nem volt szerencséjük az egykor világszerte népszerű játékhoz. Az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Kubik ugyanis egy 3D-s Tetris.

A retró játék modern változatában egy 9 kockás lapra kell tenni a felülről érkező alakzatokat, de úgy, hogy egy bizonyos magasságot – ahhoz közelítve ezt jelzi a játék – ne érjünk el.

©

Ezt úgy kerülhetjük el, hogy lehetőleg egyenlően osztjuk fel az alakzatokat, ha pedig egy sorban mind a 9 helyen van kocka, akkor az adott szakasz köddé válik, így alacsonyabb lesz a "tornyunk".

A használata nagyon egyszerű: az ujjunk balra és jobbra húzásával irányíthatjuk, hogy hova menjen az új alakzat, ha pedig gyorsan döntésre jutottunk, akkor a képernyőre kattintással máris a kijelölt helyre varázsolható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.