szerző:
hvg.hu

Egy remek és ingyenes Tetris-szerű játékot ajánlunk, amely modern köntösben hozza vissza a világszerte kedvelt játék hangulatát.

Az egyszerű és nagyszerű játékairól híres Ketchapp olyan Tetrist fejlesztett, amit bárkinek örömmel ajánlunk, még azoknak a fiataloknak is, akiknek még nem volt szerencséjük az egykor világszerte népszerű játékhoz. Az Androidra, iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Kubik ugyanis egy 3D-s Tetris.

A retró játék modern változatában egy 9 kockás lapra kell tenni a felülről érkező alakzatokat, de úgy, hogy egy bizonyos magasságot – ahhoz közelítve ezt jelzi a játék – ne érjünk el.

©

Ezt úgy kerülhetjük el, hogy lehetőleg egyenlően osztjuk fel az alakzatokat, ha pedig egy sorban mind a 9 helyen van kocka, akkor az adott szakasz köddé válik, így alacsonyabb lesz a "tornyunk".

A használata nagyon egyszerű: az ujjunk balra és jobbra húzásával irányíthatjuk, hogy hova menjen az új alakzat, ha pedig gyorsan döntésre jutottunk, akkor a képernyőre kattintással máris a kijelölt helyre varázsolható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!