szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Amazon Alexája egy olyan intelligens asszisztens, ami kérésre akár be is vásárol az interneten. Ez történt akkor is, amikor egy kislány arra kérte, hogy szerezzen be neki egy babaházat: a postás nem sokkal később csengetett a 160 dolláros tétellel. Amikor azonban az esetről beszámoltak a helyi tévében, a műsort néző összes háztartás Alexája vásárlásba kezdett.

Az Amazon népszerű terméke Alexa egy – hangszóróba épített intelligens asszisztens –, amely lesi gazdája minden parancsát. Aktiváláshoz egyszerűen csak ki kell mondani nevét – Alexa – és ő máris válaszol a kérdésekre, online elintézi a bevásárlást, zenét játszik vagy éppen feltekeri a fűtést. Azonban Alexa – mint kiderült – minden kérést a legkomolyabban vesz. Amikor egy texasi kislány arra kérte, hogy játsszon vele babaházast és szerezzen ehhez egy babaházat, a robot rögtön meg is rendelt egyet, amivel nem sokkal később – a szülők legnagyobb meglepetésére – meg is jelent a postás – számolt be az esetről az Index.

Alexa ugyanis a hatékonyság érdekében birtokában van a bankszámlaadatoknak is. A történetet annyira mókásnak találta egy San Diegó-i tévé csatorna, hogy be is mutatta azt. Azonban mikor a műsorvezető azt mondta, hogy annyira imádja, amikor a kislány azt mondja: „Alexa, rendelt nekem egy babaházat” akkor a műsort halló összes Alexát aktiválta, amelyek mind leadták a rendelést a körülbelül ötvenezer forintos babaházra. A tévétársasághoz pedig egymás után érkeztek a szülők panaszai.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.