szerző:
hvg.hu

Az Instagram tavaly bevezetett, rövid történeteket megosztó funkcióját már naponta 150 millióan használják, így a népszerű fotó- és videómegosztó ide is beengedi a hirdetéseket.

Bármennyire is koppintott volt az Instagram tavaly nyáron bevezetett funkciója, a Stories nagyon sikeres lett: a Snapchatről ellesett önmegsemmisítő fotókat és videókat azóta már naponta 150 millióan készítik az alkalmazással. A népszerű fotó- és videómegosztó fejlesztői, vagyis pontosabban az app tulajdonosa, a Facebook úgy döntött, ideje pénzt csinálni a jól bevált újdonságból, így reklámok érkeznek az általunk követett felhasználók sztorijai közé.

Az önmegsemmisítő hirdetéseket egyelőre 30 világcég használhatja, de hamarosan bárki számára elérhető lesz. Fotó esetében 5, videó esetében pedig 15 másodpercesek az ilyen reklámok.

Nem lesznek annyira zavaróak ezek a hirdetések, mint gondolnánk, hiszen ahogy a többi ilyen tartalom, egy érintéssel azonnal eltüntethetők, ha nem vagyunk rá kíváncsiak. Íme egy példa.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!