szerző:
hvg.hu

Valószínűleg nincs olyan társasjáték-rajongó a Földön, aki ne ismerné a Monopoly alapverziójának játékfiguráit: kutya, hajó, cilinder, gyűszű, cipő, macska és talicska. A Hasbro egy új kiadásba új bábukat tesz, és a rajongókra bíznák a döntést: azt szeretnék, ha a leendő játékosok közösen szavaznák meg, mi kerüljön a dobozokba.

Tavaly már írtunk a tech hírek között a Monopolyról, az Ultimate Banking változatban ugyanis teret nyert a mindennapi technológia: lecserélték a papírpénzt, bankkártyát és (játék) POS-terminált tettek a dobozba. Hasonló újítás érkezik idén is: a Monopoly Token Madness esetében a cég a bábukon változtatna.

A Hasbro ötletei között bőven találunk olyat, amit napjaunk technológiája ihletett: a számítógépből, a mikrofonból, a vezeték nélküli telefonból, a hashtag (#) jelből, a csókot dobó emojiból vagy éppen a fényképezőgépből is lehet bábu. A játékgyártó ugyanakkor megadta a lehetőséget arra is, hogy a jelenlegi figurákra is szavazhassunk, így az is lehet, hogy csak egy-kettőt cserélnek majd ki.

A jelölteket egy direkt erre a célre létrehozott weboldalon nézheti végig, ugyanitt szavazhat is, egészen január 31-ig. Az 50 ajánlatból egy felhasználó 8 bábuötletre szavazhat.

A voksolás eredményét március 19-én jelentik majd be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!