szerző:
hvg.hu

Routerei sebezhetőségével került nemrégiben a hírek élére a Netgear. Lépnie kellett, és ezért – többek között – hibavadász programot indított.

A Netgear is belépett azon cégek közé, akik akár komolyabb pénzeket is hajlandók fizetni azoknak az (etikus) hackereknek, akik felfedik, hol és hogyan sebezhetők eszközeik, alkalmazásaik. Mindez nem történt véletlenül, pár hete komoly sebezhetőségeket találtak a cég routereiben.

A hibavadász programban, amelyet a Bugcrowddel együtt indítottak,150 dollártól kezdve akár 15 ezer dollárt is lehet kapni a sérülékenység felfedéséért a hardverekben (routerek, biztonsági kamerák), API-kben, mobil appokban. A díj nem egyszeri, szélsőséges esetben akár minden sebezhetőség-feltárás érhet 15 ezer dollárt, ha az megfelel a kiírásnak.

A legtöbb pénzt azoknak a problémáknak a megtalálása éri, amelyek lehetővé teszik a hozzáférést a felhőben tárolt videofájlokhoz, az élő videocsatornákhoz, illetve távoli elérést tesznek lehetővé az interneten keresztül a routerekhez.