szerző:
hvg.hu

Donald Trump álma valóra válhat: amerikai befektetést fontolgat a Foxconn, és nem is akármekkorát.

Az amerikai munkahelyek visszaállítása volt a frissen beiktatott amerikai elnök egyik kampányígérete, és a Foxconn jóvoltából most teljesül is ebből valami. Az Apple egyik legnagyobb beszállítója ugyanis megerősítette, hogy 7 milliárd dolláros befektetést tervez az Egyesült Államokban, több mint 50 ezer új munkahelyet létrehozva. Kijelzőpanel gyártásáról lenne szó. Egy másik Foxconn-gyár is épülne Pennsylvaniában, a létesítmény tervei már a helyi hatóságoknál vannak.

Terry Gou, a Foxconn elnöke ezzel együtt hangsúlyozta, hogy Kína továbbra is kulcsfontosságú piac, és elsődleges gyártási bázis marad mind az Apple, mind a Foxconn számára, és egyik cég sem fog innen elköltözni egyhamar. Ezzel együtt azok, akik jól ismerik Gout, állítják, szereti kijátszani egymás ellen a különböző országokat, hogy végül jobb feltételeket tudjon kicsikarni.

Bár Trump nagyon kapacitálja az Apple-t, sőt magát Tim Cookot is, hogy Amerikába vigye az iPhone-ok gyártását, egyelőre kétséges, megváltozott-e az Apple vezér véleménye bő egy év alatt, 2015 decemberében ugyanis még azt mondta, hogy a kínaiakkal szemben az amerikaiak nem rendelkeznek azzal a tudással, amelyre az Apple-termékek gyártásához szükség van.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!