szerző:
hvg.hu

A Bloomberg Businesweek szerint Zuckerberg egy egész csapatot foglalkoztat, hogy "tiszta" maradjon a Facebook-oldala.

Mark Zuckerberg nemcsak csinálja a Facebookot, de viszonylag gyakran posztolni is szokott: a magyar pulijáról, egy nagyon fontos pénzügyi döntésről, vagy épp arról, hogy akkor tulajdonképpen mi is a helyzet az álhírekkel. A Facebook-vezért azonban nemcsak a rajongói követik, így nemcsak kedves és egyetértő hozzászólásokat kap a bejegyzéseihez. Viszont másokkal ellentétben, neki ezekkel nincs különösebb dolga.

A Bloomberg Businessweek beszámolója szerint Zuckerberg egy 12 fős (!) csapatot foglalkoztat, akiknek csak az a feladatuk, hogy a bejegyzéseihez érkező támadó, zaklató vagy gyalázkodó kommenteket, valamint a spameket töröljék. Emellett ők írják Zuckerberg Facebook-bejegyzéseit és válaszolnak időnként egy-egy hozzászólásra.

Rajtuk kívül külön fotósai is vannak a Facebook-vezérnek, aki követi őt és megörökíti a legfontosabb pillanatokat. Egyikük az a Charles Ommanney, aki tavaly a The Washington Postnak készített fényképeket a menekültválságról.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!