szerző:
hvg.hu

Sem a Chrome böngésző friss verzióját, és ami nagyobb baj, a Gmailt sem fogják tudni rendesen használni azok, akiknek XP vagy Vista fut a gépükön – jelentette be a Google.

Néhány napon belül hivatalosan is kigördül az asztali Chrome-böngésző legújabb, 55-ös verziója, a frissítésre pedig a Google külön is fel fogja hívni a figyelmet. A fejlesztők bejelentése szerint február 8-tól a Gmailben, a képernyő tetején egy csíkba írt üzenettel figyelmeztetnek majd arra, hogy aki 53-as, vagy annál régebbi verziót használ, az mielőbb töltse le a frissítést, az ugyanis jó néhány újdonsült biztonsági megoldást is tartalmazni fog. A Windows XP-t (és Vistát) használók azokban pórul járnak.

A Microsoft korábbi rendszerein jelenleg a Chrome 49-es verziója fut, ez volt ugyanis az utolsó, amit a két rendszerre kiadtak. A Google korábban már többször is jelezte, hamarosan véget ér a termékei támogatása XP-n és Vistán, eddig azonban erre nem került sor. Eddig, a Chrome 55-öt ugyanis már nem fogják tudni letölteni az elavult operációs rendszerekre. A Gmailt ugyan az év végéig még továbbra is a megszokott módon használhatják a felhasználók, decembertől azonban az XP-s és vistás gépeken már csak korlátozott verzióban lehet majd elérni a Google levelezőrendszerét.

A Google azt javasolja, a még most is XP-t és Vistát használók mielőbb térjenek át az újabb operációs rendszerekre. Aki mégis ragaszkodna az XP-hez, az legalább ezt a 13 dolgot tegye meg mihamarabb.

Ha egy régebbi, lassú számítógépe van, amin valószínűleg már nem annyira futna jól a Windows újabb verziója, akkor is van egy ötletünk: ezzel az ingyenes programmal még jó kis gép lehet abból is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!