szerző:
hvg.hu

Az egyszerű timelapse és a hyperlapse, no meg a rengeteg drónvideó után egyre többen próbálkoznak a dronelapse-szel, azaz a drónokkal készített timelapse-szel.

Lassan kezdenek megszokottá válni a drónvideók, érthető, ha a készítők valami újat, valami látványosabbat akarnak. Természetesen a drónokkal timelapse videók is készíthetők, amelyek igazán különleges nézőpontból tudnak bemutatni valamilyen várost, természeti jelenséget stb.

A dronelapse-ek egy szép példája került fel a napokban a Vimeóra, a fehérorosz fővárosról, Minszkről. Készítője több hónapon, sőt több évszakon át készítette a felvételeket két drónnal, egy DJI Phantom 4-gyel és egy Phantom 4 Próval. Némi utómunkát követően megszületett az alábbi látványos drone lapse. Amennyiben érdekelné, hogyan kell ilyen videót készíteni, ebben a YouTube-videóban talál útmutatást hozzá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Tech

Elkészült Sesztákék dróntörvénye, nyártól fizethetnek a reptetők

A 250 gramm alatti drónok játéknak minősülnek és szabadon üzemeltethetők, a 2 kilogramm alattiak esetében online képzést kell elvégezni, a 2 és 25 kilogramm közöttiek esetében pedig elektronikus nyilvántartásba kell venni a járművet, és a vezetőnek engedéllyel kell rendelkeznie, amelyhez képzést kell elvégezni. A 25 kilogramm feletti drónok esetében már szakszolgálati engedély kell.