szerző:
hvg.hu

Az egyszerű timelapse és a hyperlapse, no meg a rengeteg drónvideó után egyre többen próbálkoznak a dronelapse-szel, azaz a drónokkal készített timelapse-szel.

Lassan kezdenek megszokottá válni a drónvideók, érthető, ha a készítők valami újat, valami látványosabbat akarnak. Természetesen a drónokkal timelapse videók is készíthetők, amelyek igazán különleges nézőpontból tudnak bemutatni valamilyen várost, természeti jelenséget stb.

A dronelapse-ek egy szép példája került fel a napokban a Vimeóra, a fehérorosz fővárosról, Minszkről. Készítője több hónapon, sőt több évszakon át készítette a felvételeket két drónnal, egy DJI Phantom 4-gyel és egy Phantom 4 Próval. Némi utómunkát követően megszületett az alábbi látványos drone lapse. Amennyiben érdekelné, hogyan kell ilyen videót készíteni, ebben a YouTube-videóban talál útmutatást hozzá.

MTI Tech

Elkészült Sesztákék dróntörvénye, nyártól fizethetnek a reptetők

A 250 gramm alatti drónok játéknak minősülnek és szabadon üzemeltethetők, a 2 kilogramm alattiak esetében online képzést kell elvégezni, a 2 és 25 kilogramm közöttiek esetében pedig elektronikus nyilvántartásba kell venni a járművet, és a vezetőnek engedéllyel kell rendelkeznie, amelyhez képzést kell elvégezni. A 25 kilogramm feletti drónok esetében már szakszolgálati engedély kell.