szerző:
hvg.hu

Éjfélkor még rengetegen ébren vannak, és a telefonjukat nyomkodják – többek között ezt is megmutatja a Magyar Telekom által közzétett grafikon, melyen az ügyfelek összesített adatforgalmának alakulása látható a nap során.

A szolgáltató közlése szerint a legaktívabb időszak 18 és 19 óra közé tehető, ilyenkor forgalmazzuk a legtöbb adatot. A tavaly decemberi adatokon alapuló statisztika azt mutatja, hogy egy átlagos napon hajnali 3 és 4 óra között a legalacsonyabb az adatforgalom – nem túl meglepő, hogy ilyenkor alszanak a legtöbben az országban. Az viszont érdekes, hogy éjfélkor még annyian vannak fent, mint ahányan reggel 6:30-kor futják át az este történéseit a mobiljukon.

Az, ha lefekvés előtt használjuk a mobilt vagy a tabletet, bizonyítottan rossz hatással van alvásunkra (és egészségünkre). Ha ön mégis csinálja, akkor legalább fogadjon meg egy tanácsot: jobban fog aludni, ha estére ezt bekapcsolja a telefonján.

©

A hajnali felfutás egyébként nagyjából 4:30 után indul, majd a munkaidő kezdetén, 9 óra körül megáll a növekedés. A legtöbb adatot 18 és 19 óra között forgalmazzuk, majd 21 órától kezd csökkenni a használat.

A szolgáltató közlése szerint csúcsidőben óránként akár 7000 gigabájtnál is nagyobb forgalom bonyolódik a szolgáltató hálózatán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!