szerző:
hvg.hu

Az androidos mobilok és tabletek felső, információs sávjánál kevés unalmasabb dolog van, pedig sokszor nézünk oda, így érdemes ezzel az appal személyre szabni.

Az állapotsáv most már nem csak azért jó, mert minden fontos információt közöl az androidos mobilról vagy tabletről – ezt mondhatjuk el azután, hogy az ingyenes Status alkalmazást elkezdjük használni és személyre szabni vele a képernyő felső részén látható sávot.

Megnyitás után az app két lépésben arra kér minket, hogy a megfelelő hozzáféréseket biztosítjuk, egy-egy érintés után pedig kezdődhet is a szerkesztés.

©

A “Setting” lehetőségnél általános beállításokkal alakítható az állapotsáv, az “Icons” menüpontnál minden létező ikont egyenként lehet személyre szabni, az “Apps” funkciónál pedig az összes alkalmazáshoz külön színt adhatunk az értesítésekhez, illetve egyenként megadható, hogy melyiknél engedjük és melyiknél tiltjuk az értesítéseket. Utóbbi funkciónál ezzel fel is soroltuk a lehetőségeket, a másik kettőnél viszont részletesebb beállítást lehet végezni.

Az “Icons” menüpontnál például érdekes végig böngészni, hogy a megannyi jelzéshez (wifi, Bluetooth, GPS, repülő mód, töltöttségi szint, stb.) milyen ikonok választhatók, így feldobva az eddig megszokott képet.

A “Settings” felirat alatti oldalon az ikonoknak, az animációknak, az értesítéseknek, és minden hasonló elemnek külön színt adhatunk, és ezeken belül az adott lehetőségre szabott külön beállítások vannak, mint például az átlátszó ikonok, és egyéb animációk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!