szerző:
hvg.hu

Ez az ingyenes alkalmazás gyerekjátékká teszi a zeneszerzést, még azoknak is, akiknek semmilyen tapasztalatuk nincs e téren.

Az iPhone-osoknak remek szórakozást garantál az ingyenesen letölthető NOISE alkalmazás, ugyanis a lehető legegyszerűbb módon kínálja a zeneszerzés lehetőségét. Csak egy gyors emailes regisztráció és egy új projekt nevének megadása kell hozzá, majd kezdődhet is a móka.

©

Ezután 7 típusú zenekészítő modul áll rendelkezésünkre, mindegyiken apró négyzetek jelölik az előre betáplált hangokat és alapokat. Alattuk a modulok váltogathatók, felettük pedig a hangok zenei stílusa.

Először érdemes próbálgatni, hogy a hangokból mit tudunk összehozni, majd ha van egy jól összeállt és begyakorolt részünk, akkor érdemes a “Record” lehetőségre kattintani. Ilyenkor jön egy visszaszámlálás, majd élesben adhatjuk elő a zenerészletet. Ezután az adott részlet automatikusan ismétlődik, majd modult lehet váltani és más hangokkal kiegészíteni a zenét.

Az elkészült projektek a noise.fm oldalán meg is oszthatók, így akár egy DJ vagy zeneszerző is felfigyelhet rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!