szerző:
hvg.hu

Magyar idő szerint este 7 órakor kezdődik az amerikai űrhivatal sajtótájékoztatója, melyen valamilyen fontos bejelentésre számíthatunk.

Hogy pontosan mit jelent be a NASA, azt természetesen nem árulták el előre. Mivel nincs asztrobiológus a résztvevők között, ezért valószínűleg nem földönkívüli életformákról lesz szó. Tippünk szerint valószínűbb, hogy a Napnál sokkal kisebb csillagok körül is találtak bolygókat – de persze mindez csak spekuláció. A résztvevők alapján az is előfordulhat, hogy a Naprendszerünkön kívüli, a Földhöz bizonyos mértékben hasonló, élhetőnek vélt bolygóról számolnak be, mint tették ezt tavaly, a „Föld 2.0” néven is emlegetett Kepler-452b esetében is.

A nagy bejelentés kapcsán tartott sajtótájékoztatót az űrhivatal alábbi YouTube-csatornáján is követheti. Az esemény 19 órakor kezdődik. [Frissítés: megtörtént a bejelentés, itt olvashatja el.]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Balogh Csaba Tech

Föld 2.0: Mikor költözhetünk már át egy új bolygóra?

Meglepődve integető egyszemű, zöld idegenek és az emberek által felhúzott futurisztikus lakóépületek egyaránt megjelentek sokak képzeletében, mióta a NASA bejelentette a Földhöz leginkább hasonló új bolygó felfedezését. Bár a bolygó nagyon messze (sőt még annál is messzebb) van, eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha. Már csak azért is, mert egy közelebbi bolygón, a Marson letáborozás mellett nemcsak fantasztikus, hanem tudományos érvek is szólnak.