szerző:
hvg.hu

Magyar idő szerint este 7 órakor kezdődik az amerikai űrhivatal sajtótájékoztatója, melyen valamilyen fontos bejelentésre számíthatunk.

Hogy pontosan mit jelent be a NASA, azt természetesen nem árulták el előre. Mivel nincs asztrobiológus a résztvevők között, ezért valószínűleg nem földönkívüli életformákról lesz szó. Tippünk szerint valószínűbb, hogy a Napnál sokkal kisebb csillagok körül is találtak bolygókat – de persze mindez csak spekuláció. A résztvevők alapján az is előfordulhat, hogy a Naprendszerünkön kívüli, a Földhöz bizonyos mértékben hasonló, élhetőnek vélt bolygóról számolnak be, mint tették ezt tavaly, a „Föld 2.0” néven is emlegetett Kepler-452b esetében is.

A nagy bejelentés kapcsán tartott sajtótájékoztatót az űrhivatal alábbi YouTube-csatornáján is követheti. Az esemény 19 órakor kezdődik. [Frissítés: megtörtént a bejelentés, itt olvashatja el.]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Balogh Csaba Tech

Föld 2.0: Mikor költözhetünk már át egy új bolygóra?

Meglepődve integető egyszemű, zöld idegenek és az emberek által felhúzott futurisztikus lakóépületek egyaránt megjelentek sokak képzeletében, mióta a NASA bejelentette a Földhöz leginkább hasonló új bolygó felfedezését. Bár a bolygó nagyon messze (sőt még annál is messzebb) van, eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha. Már csak azért is, mert egy közelebbi bolygón, a Marson letáborozás mellett nemcsak fantasztikus, hanem tudományos érvek is szólnak.