szerző:
Papós Tamás

Nem sokon múlt, hogy valaki elhappolta a legjobb webcímet a már Tiltott Igazi Sör néven futó ital gyártója elől.

Miután egy román táblabíróság megtiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását, a Tiltott Igazi Sör névre váltott az ital gyártója – ezt próbálta valaki kihasználni. A .hu domainek nyilvántartását végző Internet Szolgáltatók Tanácsa honlapján napokig a "tiltottsor.hu" domain "bejegyzés alatt" státuszban volt, vagyis valaki igénylést nyújtott be rá – számol be a domainABC.

A szakoldal hírt adott arról is, hogy ez a státusz megszűnt, így arra lehet következtetni, hogy a nyilvántartó kérhette a sörgyártó hozzájárulását a domain bejegyzéséhez. Vélhetően az igénylőnek nem volt erre felhatalmazása a sörgyártótól, így visszautasították a webcím bejegyzését.

A domainABC írásában megjegyezik: a nyilvántartó óvatosságának köszönhetően a sörgyártó egy hosszabb jogi hercehurcától menekült meg, mivel a domain bejegyzése esetén futhatott volna a webcím után.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!