szerző:
hvg.hu

Thierry Legault amatőr csillagász egy távcső+fényképezőgép párossal filmezte le a Nemzetközi Űrállomás útját, ahogy végighaladt az első negyed fázisban lévő Hold közepén.

Legault az eseményt a dél-franciaországi Rouen közelében kapta lencsevégre, amely a francia asztronauta és jelenlegi űrállomáslakó Thomas Pesquet szülővárosa. A Sony α7s fényképezőgéppel készített videón közelről látszódnak a Holdon lévő hatalmas kráterek és érdekes hegyvonulatok. A fő moduljairól és nagy napelemeiről maga az űrállomás is egyértelműen beazonosítható a lassított felvételeken – miközben, ne felejtsük el, egy mintegy 28 000 km/h sebességgel keringő tárgyról van szó.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!