szerző:
hvg.hu

Egy, a vártnál jobban induló részvény kezdett zuhanórepülésbe, és egyelőre nem tudni az okot.

A hónap elején számoltunk be arról, hogy tőzsdére került a népszerű, titkosított üzenetküldő Snapchat szolgáltatás mögött álló Snap cég – kapott is érte rendesen bónuszt a cégvezető.

A Snap akkor az elemzőket is meglepő, 17 dolláros részvényárfolyammal indult, majd szépen emelkedni kezdett. Dörzsölhették is a kezüket a részvénytulajdonosok, még egy gimnázium is hatalmasat kaszált, és maga Evan Spiegel is akkor kapta az ajándékrészvényeket, amikor azok 21,44 dollárt értek (így üthette 800 millió dollár a markát).

A szárnyalás itt nem állt meg, volt 29 dolláron is a részvényérték (az volt a csúcs), utána viszont, érthetetlen módon, zuhanórepülésbe kezdett. E sorok írásakor 19 dolláron áll, de nem sokkal előtte „elérte” az indító 17 dolláros értéket. Egyelőre senki sem tudja, mi lehet a jelenség mögött, hiszen a Snapchat közkedvelt, remek, folyamatosan újítják. Lehet, hogy csak időszakos visszaesésről van szó, mindenesetre a piaci elemzők nem túl bizakodók. Rajta tartjuk a szemünket a Snap-részvényeken.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!