szerző:
hvg.hu

Kirukkolt első okosórájával a Montblanc. Nem olcsó, és néhány funkció hiányzik is belőle.

Luxus-okosóra luxusárral – ez a Montblanc Summit, a cég első próbálkozása az okosórák piacán. Igaz, nem annyira drága, mint a Tag Heuer nemrég bemutatott okosórája, azonban nem is tud annyit.

A Montblanc Summitnek 1,39”-es, 400 x 400 pixeles kerek AMOLED kijelzője van. Snapdragon Wear 2100 processzor dolgozik benne, 512 MB RAM társaságában. A belső tárhely 4 GB, és a 350 mAh-s akku egy napra elég energiát szolgáltat. Van benne wifi, Bluetooth, pulzusmérő és mikrofon, hiányzik viszont a GPS és az NFC érintésmentes fizetés. Az IP86 minősítésű (víz- és porálló) óra Android Wear 2.0 szoftverrel érkezik. Különféle színű és anyagú szíjak kaphatók hozzá.

©

Az ára 890 dollártól (255 ezer forinttól) indul, de valamelyik prémiumszíjjal akár az 1070 dollárt (307 ezer forintot) is elérheti. Kezdetben csak az interneten árulják, május elejétől kerül az amerikai és a brit piacokra, majd július vége felé jelenik meg globálisan.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!