szerző:
hvg.hu

Meglehetősen lassan őrölnek a Google malmai: akár két hónap is eltelhet a legújabb Android bétájának és publikus változatának megjelenése között.

Nagyjából hat héttel ezelőtt tette elérhetővé a Google mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját, az Android Nougat 7.1.2-t bétatesztelésre, azonban csak néhány készülék volt érintett ebben. Most viszont kiderült, hamarosan érkezik a végleges változat is, az Android Central konkrétumot is említ.

A weboldal értesülése szerint április elején, április 3-ától kerülhet a szóban forgó telefonokra. Ez összhangban van azzal, amit az Android részleg feje, Dave Burke írt egy januári blogposztban: hónapokba telhet a Nougat 7.1.2 megjelenése a felhasználók készülékein.

©

A frissítésben érintett készülékek: Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel, Pixel XL. Az új operációsrendszer-változat egyébként a finomításokra helyezi a hangsúlyt, hibajavításokat, optimalizálásokat és fejlesztéseket tartalmaz mind a szolgáltatók, mind a felhasználók részére. Azoknak a felhasználóknak pedig, akiknek másmilyen androidos készülékük van, újra csak nem lehet mást mondani, mint hogy: türelem, sajnos a Google nem sieti el az update kiterjesztését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!