szerző:
hvg.hu

Az utóbbi évek legdurvább szelében sikerült nyolc leszállásról, illetve egészen pontosan leszállási kísérletről felvételt készíteni Birmingham repülőterén.

Február végén érte el az Egyesült Királyságot a Doris nevű vihar, melynek egyik következménye az óriási szél volt. A flugsnug nevű YouTube-csatorna videósa már négy éve videózza a fel- és leszálló gépeket, de a videó alá azt írta: ilyen erős széllel még sosem találkozott. Az AIRportal által kiszúrt, napokban közzétett videóban a február 23-ai állapot látható: nyolc landolásra tett kísérlet, és nyolc kudarc. Valamelyik pilóta még a futópálya megközelítése közben úgy döntött, hogy megszakítja a folyamatot, de olyan is volt, aki egy igencsak összevissza dülöngélő leszállás utolsó pillanatában döntött az átstartolás mellett. Sőt, az egyik gép pilótái meg sem próbáltak még egyszer leszállni Birminghamben, inkább továbbmentek egy másik repülőtérre.

A videón szereplő első eset máris igen erős: nem szívesen ültünk volna a gép fedélzetén.

Ha nem szeretne lemaradni a legérdekesebb repülős videókról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!