szerző:
hvg.hu

A Samsung újragondolta a hosszú évek óta közismert felhasználói felületét, ami így sokkal letisztultabb és kerekebb lett. A Galaxy S8 kaphatja meg elsőként.

Már csak szűk két hét van hátra, és a Samsung végre lerántja a leplet a következő zászlóshajójáról, a Galaxy S8-ról. A mobilt március 29-én mutatják be New Yorkban, a készülékről pedig már lassan minden fizikai paraméter kiderült, így sok újdonságot már valószínűleg nem hoz majd a debütálás. Most pedig még egy érdekesség derült ki az érkező mobilról.

A jelek szerint az új csúcskészülékben mutatkozhat be először a Samsung új felhasználói felülete, amit nagy valószínűséggel a dél-koreai cég minden újabb telefonja megörököl majd, illetve néhány régebbi készülékre is kijöhet frissítésként. A Sammobile egyik olvasója fedezte fel az új ikonokat a Samsung egyik alkalmazásának telepítőfájljában, és ő készített ezek alapján néhány képernyőképet az új megjelenésről.

A képek alapján a felület letisztult, minimalista lesz, az alkalmazások ikonjait pedig sokkal jobban lekerekítik a mostaninál. A színeket az alkalmazásból kölcsönzik majd, a közepén pedig (többnyire) fehér vonalak jelzik majd, hogy pontosan milyen alkalmazásról is van szó (például zenelejátszó, e-mail, mikrofon).

©
©

A jelek szerint az időjárás megjelenítései is megváltozik majd, az ikonok mellett pedig a Google keresősávját is lekerekítették a fejlesztők.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!