szerző:
hvg.hu

Egy egészen újszerű viselhető eszköz prototípusát mutatta be a Sony. A zene és a mozgás szerelmeseinek szánja.

Általában a zene határozza meg a mozgást, azonban a Sony új viselhető „karkötőjével” épp fordítva történik ez. A Motion Sonicnál ugyanis az eszköz mozgatása kelti a hangokat vagy vezérli a zenét, igazán érdekes eredményeket produkálva.

A karkötő a japán cég Motion Sonic projektjének keretében készült. A divatos karkötőre emlékeztető viselhetőbe hattengelyes érzékelő került, így az eszköz képes követni az elmozdulást, a forgatások szögét, a gyorsulást, sőt még mikrofonok is vannak benne. Mindezeknek köszönhetően tudja összegyűjteni azokat az adatokat, amelyek majd hatással lesznek a zenére.

©

Az alábbi egyik videón egy igazán különleges felhasználás látható: ha két ilyen eszközt húz a csuklóira valaki, akkor úgy gitározhat, hogy nem is kell hozzá fizikai gitár.

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy most még csak egy korai prototípusról van szó, amelyik kissé nehéz, és állítólag kényelmetlen is, ráadásul egyelőre csak a beépített mozgásfajtákra támaszkodik. Mivel nincs saját hangszórója, egy okostelefont és egy Bluetooth-hangszórót is kell társítani hozzá, ha hangokat akarunk kicsikarni belőle. Ezzel együtt vitathatatlanul érdekes színfoltja a viselhető eszközöknek.