szerző:
hvg.hu

Kétezer játékost kértek fel, hogy rangsorolják a klasszikus videójátékokat, így állt össze ez a top 10-es lista, amit a Nintendo játékai uralnak.

A Forbes számolt be a MuchGames kutatásáról, amely során 2000 videójátékokkal foglalkozó szakértőt kérdeztek meg arról, hogy melyek a kedvenc klasszikus videójátékaik. Így állt össze az alábbi toplista, ahol a játék és a konzol megnevezése mellett zárójelben láthatják, hogy a válaszadók hány százaléka tette az adott játékot saját listája első helyére. Az utolsó két helyen holtverseny alakult ki.

A Super Mario World győzelme nem lehet meglepetés. A listavezető játékkal kapcsolatban az is kiderült, hogy a játékosok kedvenc pályája a “Donut Plains 1” és a “Yoshi's Island 1”. Ide kattintva további részletek is láthatók az infografikákon, többek között a játékosok által legkevésbé szeretett pályákat is rangsorolták, illetve a kedvenc konzolokat is, de még az is kiderül, hogy melyek a legjelemzőbb állások a különböző játékok favorizálói körében.

1. Super Mario World - Super NES (23,5 százalék)

2. Super Mario 64 - Nintendo 64 (15,5 százalék)

3. The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time - Nintendo 64 (13,4 százalék)

4. The Legend Of Zelda: A Link To The Past - Super NES (9,3 százalék)

5. Sonic The Hedgehog - Sega Genesis (8,6 százalék)

6. Donkey Kong Country - Super NES (6,1 százalék)

7. Sonic The Hedgehog 2 - Sega Genesis (3,4 százalék)

8. The Legend Of Zelda: Majora's Mask - Nintendo 64 (3,1 százalék)

9. Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest - Super Nintendo (1,9 százalék)

9. Battletoads - Nintendo (1,9 százalék)

A végén pedig ajánlunk egy másik listát, ahol a linkekre kattintva 13 klasszikus játékkal játszhat, köztük a fenti listán szereplő Donkey Konggal is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!