szerző:
hvg.hu

Gondoljon bele, milyen kényelmes élet az, amikor csak egy átlagos asztalra az ujjával képzeletbeli csíkot rajzol, és erre bekapcsol a zene, vagy lekapcsol a villany. Ilyen parancsokra alkalmas ez a remek találmány, elő is lehet rendelni.

A Kickstarteren most ez az egyik legérdekesebb ötlet: a Welle lehet az okos otthonok jövője. Az okos berendezések (izzók, termosztátok, zenelejátszók, stb.) irányítása ugyanis többnyire mobilos alkalmazáshoz vannak kötve, de sokkal kényelmesebb, ha elő sem kell venni a telefont, elég a lakás pár fontos pontján elhelyezett eszköz közelében az ujjunkat használni.

Ezt kínálja ez a kis eszköz. Csak be kell tanítani arra, hogy milyen parancsot milyen mozdulatra (pl.: egy képzletetbeli kör vagy betű “megrajzolása”) hajtson végre.

©

Egy ilyen mozdulat tehát elég ahhoz, hogy bekapcsoljuk a zenét, lekapcsoljuk a villanyt, vagy mondjuk elindítsuk a kávéfőzőt.

A Kickstarteren már biztosan megvalósuló projekt várja az előrendeléseket, Magyarországra szállítással 101 dollárért (kb. 30 ezer forint) lehet megkapni egy ilyen eszközt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!