szerző:
hvg.hu

Gondoljon bele, milyen kényelmes élet az, amikor csak egy átlagos asztalra az ujjával képzeletbeli csíkot rajzol, és erre bekapcsol a zene, vagy lekapcsol a villany. Ilyen parancsokra alkalmas ez a remek találmány, elő is lehet rendelni.

A Kickstarteren most ez az egyik legérdekesebb ötlet: a Welle lehet az okos otthonok jövője. Az okos berendezések (izzók, termosztátok, zenelejátszók, stb.) irányítása ugyanis többnyire mobilos alkalmazáshoz vannak kötve, de sokkal kényelmesebb, ha elő sem kell venni a telefont, elég a lakás pár fontos pontján elhelyezett eszköz közelében az ujjunkat használni.

Ezt kínálja ez a kis eszköz. Csak be kell tanítani arra, hogy milyen parancsot milyen mozdulatra (pl.: egy képzletetbeli kör vagy betű “megrajzolása”) hajtson végre.

©

Egy ilyen mozdulat tehát elég ahhoz, hogy bekapcsoljuk a zenét, lekapcsoljuk a villanyt, vagy mondjuk elindítsuk a kávéfőzőt.

A Kickstarteren már biztosan megvalósuló projekt várja az előrendeléseket, Magyarországra szállítással 101 dollárért (kb. 30 ezer forint) lehet megkapni egy ilyen eszközt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.