szerző:
hvg.hu

Az androidos változata már eredetileg is ingyenes, az iOS-et rövid időre ingyenessé tették: érdemes tehát kipróbálni azt az appot, amelyik megszabadítja a felhasználót a nyelvtudás hiányából eredő gondoktól.

Ha a külföldi ismerőseinkkel való üzenetváltást eddig a nyelvtudás hiánya akadályozta, akkor már ez sem lehet gond, a WorldMessage ugyanis olyan azonnali üzenetküldő app (Androidra és iOS-re egyaránt letölthető), amelyik automatikusan lefordítja az üzenetet partnereink számára, illetve visszafelé. Ehhez mindenkinek azt a nyelvet kell beállítania, amelyiken ért.

©

Egy jó üzenetküldőhöz illően videók és fotók is küldhetők, és akár csoportok is alakíthatók. Az alkalmazás jelenleg 64 különböző nyelvet támogat, köztük a magyart is. Ezek közötti műfordítást persze ne várjunk tőle, de az üzenet lényegi értelme azért átmegy gépi fordítással is.

Az app használata jelszóhoz kötött, és a különlegessége, hogy azt is beállíthatjuk, mennyi idő után semmisüljenek meg az elküldött üzenetek. Az app egyetlen hátránya, hogy meglehetősen terheli az akkumulátort.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.