szerző:
hvg.hu

Ha kíváncsiak vagyunk arra, milyen is gyors valójában a netünk, speciális sebességteszteket futtathatunk. Sokféle ilyen vizsgálat létezik, azonban mindenképpen érdemes egy próbát tenni az alábbi szolgáltatással (is).

Az internetsebesség tesztelésére a legtöbben a Speedtestet használják (akár már böngészőből is), de ez nem jelenti azt, hogy ne volna más alternatíva.

©

Érdemes próbát tenni a TestMy.net szolgáltatással, már csak azért is, mert sokkal többet tudhatunk meg netkapcsolatunkról annak sebességénél. A TestMy.net egy sor tesztet futtat le, és sok hasznos összehasonlítási adatot is közöl. Feketén-fehéren láthatjuk például, hogy mit kínál internetszolgáltatónk. természetesen külön is kezelhetjük a feltöltési és letöltési teszteket, de arra is van mód, hogy ezek kombinációját kérjük.

©

Ha lefutottak a tesztek, nem csak az eredményt láthatjuk, hanem azt is, hogy ez mit jelent másokhoz képest, azaz hol állunk az összehasonlításban. Még grafikont is kérhetünk, amely az idő függvényében mutatja netkapcsolatunk alakulását. Aki pedig angolul is tud, annak még sok hasznos magyarázó információt is felkínál ez az oldal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!