szerző:
hvg.hu

Érdekes hangelemző alkalmazással állt elő a Skyn óvszergyártó. A Messengerbe épített algoritmus pár másodperc alatt gyorselemzést ad a hangunkról.

A Facebook éppen mostanában fektet nagy energiákat abba, hogy a vállalatok minél érdekesebb, interaktívabb és felhasználóbarátabb módon használják a Messenger chatbotos (csevegőrobotos) funkcióját. A legújabb ilyen megoldást pedig most szállította le a Skyn.

Az itthon is jelen lévő óvszergyártó csinált egy hangelemző webalkalmazást. Nem kell titkosszolgálati szintű megoldásra gondolni, de próbáink alapján arra tényleg jó az algoritmus, hogy pár dolgot megállapítson a hangunkról.

A gyorselemzéshez először is kattintson erre a linkre – telefonról talán kényelmesebb, de gépről is működik. Ha mobiljáról teszi, akkor rögtön a Messenger alkalmazásba kerül, ha pedig számítógépről, akkor egy gyors bejelentkezés után szintén oda jut. A chatbot ezután ír majd egy rövid bevezetőt angolul – ne aggódjon, ha nem érti, erre nem lesz szükség a hangelemzéshez. Miután megjelent ön előtt a How about saying, I like long walks on the beach üzenet, utána már küldheti is a hangját, ahogy az alábbi képen is látszik.

©

A hangminta küldéséhez a Messengerben lévő mikrofon ikont kell megérintenie/megkattintania. Itt bármilyen szöveget felmondhat, csak túl rövid ne legyen, a 2 másodperces nálunk nem volt jó semmire. Arra figyeljen tehát, hogy legalább 3-4 másodperces, de inkább hosszabb legyen a hangminta. Mondhatja angolul és magyarul is, tapasztalatunk szerint ez nem nagyon befolyásolja a hang kiértékelését. Ha az I can't seem to understand you very well. Can you give it another go? üzenetet látja, akkor valamiért nem volt elég jó a minta (túl rövid volt vagy túl halk, netán nagy volt a háttérzaj), ebben az esetben próbálkozzon újra. Az alkalmazás ezután néhány másodperc alatt kielemzi a hangját.

©

Négy szempontból értékel: mennyire volt titokzatos (myterious), érzéki (sensual), erőteljes (intense) és mesterkélt (sophisticated) a hangja. Az egyes szempontok súlyát százalékokban adja meg az algoritmus, az egyes értékekből az derül ki, hogy melyik faktor mennyire volt jelen a többihez képest. (Az eredmények után rögtön egy óvszerreklámot is mutat a bot, de ezt persze nem muszáj lekattintani.)

Több próbát is tettünk a programmal, és úgy tűnik, nem kamu eredményről van szó. Amikor titokzatosabban beszéltünk, az eredményben magasabban állt a mysterious mutató, az érzékiséggel szintén sikerült eljátszanunk ugyanezt.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!